Miso Aubergine Schnitzels

Miso Aubergine Schnitzels

Deze miso aubergine schnitzels zijn een heerlijke, knapperige traktatie met een rijke umami-smaak dankzij de miso. Perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd, en eenvoudig te maken!

Ingrediënten

Aubergine


Bloem

eetlepels


Water

ml


Miso-pasta

eetlepels


Zout

theelepel


Panko/paneer

gram


Paprikapoeder

theelepel


Chilivlokken

theelepel


Pas hoeveelheden aan:

1x

Opbrengst: ongeveer 2 porties

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Twee diepe borden
  • Kookkwast

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Beslag voorbereiden

Zet twee diepe borden klaar. Meng in het eerste bord de bloem, zout en paprikapoeder.

Miso-mengsel maken

Los de miso-pasta op in het water. Begin met een klein beetje warm water om de miso goed te mengen, voeg vervolgens de rest van het water toe. Giet het miso-watermengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een glad, dik beslag.

Panko-coating voorbereiden

Meng in het tweede bord de panko met de chilivlokken.

Snijden

Snij de aubergine in mooie schuine plakken van ongeveer 0.5cm dik.

Aubergine paneren

Haal de aubergineplakken eerst door het miso-beslag, zorg ervoor dat ze aan beide kanten bedekt zijn, maar smeer ze niet te dik in. Paneer de aubergine vervolgens in het panko-mengsel en druk de panko licht aan zodat het goed blijft plakken.

Bakken in de oven

Leg de gepaneerde aubergineplakken op de bakplaat en besprenkel met een beetje olie voor een krokante afwerking. Bak ze 15 minuten, draai de plakken om, besprenkel opnieuw met een beetje olie en bak nog eens 20 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveren

Serveer de miso aubergine schnitzels direct, bijvoorbeeld met een frisse salade, rijst, of als onderdeel van een grotere maaltijd. Garneer met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes voor extra smaak en textuur. Maar ook lekker om gewoon te dippen in een goede tomatendip of shoyu.